mandag den 21. juli 2014

Post Danmark - en svøbe

Pest eller Post? Kunne man fristes til at spørge, når man, som jeg, netop har været igennem et større projekt, som drejer sig om noget så enkelt som at skifte adresse ved postvæsenet.

I gamle dage var det jo en smal sag. Man henvendte sig på sit udmærkede posthus og fik en flyttemappe, hvor alskens nyttige ting og relevante oplysninger befandt sig og aldrig mere end man skulle bruge, men heller ikke mindre. Hele processen tog mindre end ti minutter, så var alt iorden og man behøvede ikke at tænke mere på det.


En særdeles nyttig og handy lille blanket var også at finde - her skrev man sit navn og hvor man flyttede fra og nedenunder hvor man flyttede til. Den dejlige lille blanket smed man GRATIS i en postkasse, portoen var nemlig allerede betalt af velfærdssamfundet og vupti, man fik fluks sin post leveret i sin nye bolig.

Siden er der løbet meget vand i åen...Samfundet har udviklet sig, verden er blevet digital og man kan (fejlagtigt!!) mene at dette kunne være til gavn for borgerne.

Men dette er en vildfarelse af dimensioner!

Nu er dette at skifte postadresse en proces, der let strækker sig over en halv w.e., for nu kan man ikke længere møde op på sit posthus og få en flyttemappe, ejheller kan man få bare den lille blanket, hvor så enkelt står skrevet: .....flytter FRA......flytter TIL.

Nej! Man kan på nettet finde Post Danmarks uoverskuelige hjemmeside og ordne det digitalt fra sin pc.
Dvs at man skal logge ind med nemID, (husk at opdatere JAVA, ellers kan det godt tage en halv dag, før du finder ud af hvorfor du ikke kan logge på med nemID -  skøjte rundt mellem alverdens irrelevantheder, såsom at du nu kan købe frimærker fra din mobil (ja, men jeg vil gerne melde flytning) du kan også få et "reklamer nejtak" (ja men jeg vil gerne melde flytning) du kan sende et postkort med dit billede via en app (ja, men jeg vil gerne melde flytning) du kan også selv printe labels ud (ja, men jeg vil gerne melde flytning!!!) men hvad så med at du selv kan vælge hvor du vil have leveret dine pakker? JEG VIL GERNE MELDE FLYTNING FOR HELVEDE!!!

Nå men det kan du, hvis du klikker på et link, hvor du så bliver guidet til noget, du skal udfylde og får dernæst det nedslående svar at "din adresse er ikke registreret, men under behandlig"

Altså HVAD??? Efterhånden kunne jeg forstå at jeg åbenbart skulle oprette et login - HVORFOR DOG???

Dette login kan iøvrigt kun bekræftes ved at Post Danmark sender det med papirposten til din adresse! (Men jeg er jo flyttet???) Iøvrigt vil det tage 14 dage!

I afmagt ringede jeg så idag til Post Danmark, efter at have brugt en del tid på at finde et tlf nr jeg kunne ringe på og efter meget lang tid i kø, hvor automatstemmmen oplyste mig om de samme komplet ligegyldige ting som jeg IKKE havde brug for i en uendelighed, kom jeg så til at tale med et menneske.

Dette menneske kunne ikke bare tage imod min adresseændring, for situationen var så usædvanlig kompliceret at det kun gav hende to muligheder: ENTEN at sende mig en blanket (de findes altså!!) men hvor skulle hun sende den hen, postbudet kan jo ikke finde mig, for jeg har jo ikke flyttet adresse?? ELLER vi kunne gøre det via en dialogboks jeg skrev i mens jeg havde hende i røret - det sidste skyldtes udelukkende min veltalenhed, at hun ikke bare overlod mig til mig selv og den infame dialogboks, men blev i røret.
Efter dialogboksen var udfyldt skulle hun modtage mailen, hvad hun ikke gjorde. Det tog meget lang tid før hun fandt ud af at hun sad og søgte et forkert sted, men fandt så langt om længe det rigtige sted og min netop afsendte mail.
Adressen blev flyttet!!! (Men først fra på torsdag naturligvis, den slags er jo komplicerede processer)

Da hun fandt min mail, fandt hun også alle de bandbuller som jeg også har sendt afsted i løbet af en meget lang w.e. - jeg troede faktisk ikke de gik igennem - alt det jeg skrev om deres himmelråbende uduelighed, meningsløse virke i verden osv - men det gjorde det!

"Post Danmark, I hate every inch off you" osv, hahahaha - nogen glæder har man da!

Men hvilken himmelråbende arrogance er det ikke, at forlange at borgerne skal slæbes igennem dette trættende helvede, for noget så enkelt som at skifte adresse? Noget som vi VED kan være enkelt, for det var det engang!
Og hvilken hån er det ikke mod den ældre generation, hvoraf en del ikke har en pc, ikke orker at sætte sig ind i alt dette meningsløse pladder, måske heller ikke har nogen, der kan hjælpe dem - den generation der har bygget velfærdssamfundet og som nu skal marginaliseres, fordi en samling uduelige, hårrejsende narcissister har besluttet at deres digitale projekt er det vigtigste i verden, som alle andre derfor må sætte sig ind i?
En generation som har udrettet mere meningsfuldt og brugbart uden det digitale samfund, end disse hjernedøde systemfolk nogensinde kommer til??

Tilgiv de primitive sætninger der ruller over tastaturet her - jeg mener dem faktisk!

Pest Danmark, giv os i det mindste blanketterne tilbage, så skal vi nok lade jer sidde og fedte rundt med jeres meningsløse hjemmesider i fred, mens I hæver jeres hyre, betalt af bl.a. dem I nu forsøger at hægte fuldstændigt af og vid at det er ikke den ældre generation eller alle de andre, der heller ikke kan finde ud af jeres "system", der er noget i vejen med - det er jer!!!

 
Fra en svunden tid, hvor enkle ting kunne ordnes enkelt
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar