torsdag den 25. februar 2016

Kunsten at integrere en voksen hund med tre sure katte, 3. del

Say no more...3. Så skar vi igennem


Vi er nu nået til en slags stilstand. 

Bunden var nået søndag aften, efter en uge og sidste dag i min ferie og vi var ikke i nærheden af våbenhvile og ingen af os kunne overskue hvordan vi egentlig skulle styre menageriet når vi også skulle på arbejde begge to. 

Jaja, små fredelige perioder, men kun fordi vi enten skærmede kattene eller de var ude eller vi havde Manne i snor indendøre.

Jeg syntes så at vi svigtede kattene! De er enten ude eller skærmede og når de ikke er skærmede gemmer de sig eller lægger sig i et skab eller på høje steder og knurrer.

Tænk hvis de beslutter sig for at gå hjemmefra!

Så vi har skåret igennem og ægtemanden sover med hunden, jeg sover med kattene. Så de ikke skal føle at de bliver skubbet ud. Og det er jo faktisk lidt latterligt, ikke...

Især fordi at kattene ofte skrider et andet sted hen og lægger sig.

Som ægtemanden siger: Vi er nu blevet sådan nogle, der kun kan tale om vores dyr, vi er blevet fuldstændig bimse og verdens kedeligste mennesker! 

Men når man går en hel dag og kalder på Tao, den ene af hankattene og han bare er skredet, så er det svært at koncentrere sig om andet.
3-4 gange har han været væk i 10-12 timer. Og ikke tale om at nogen af dem vil komme ned fra pejsen eller ud fra skabet, når Manne går rundt.

Logistik er nu en vigtig del af vores liv.

Hvem er hvor, hvem går med hvem og hvornår, er alle katte kommet ind, inden den sidste af os er taget på arbejde?

Katte hader at være lukket inde - også selvom det er på et stort dejligt område og de kommer ud flere gange om dagen, både i det fri og i resten af huset. 
Så selvom det faktisk lykkes at lukke katte ud og få dem ind igen om morgenen, trods Mannes indflytning (og kun fordi han sover sammen med ægtemanden bag en lukket dør) og få dem ned i det skærmede område, så skal man jo ikke regne med at der så er fred!

Fordi så høvles der på døren og hyles igennem! Man føler sig hurtigt som den ondeste kattemor i verden og det ved de naturligvis godt.

Så vi skriver til hinanden i løbet af dagen: Var der fred i hytten da du gik? Er Tao kommet ind?
Så svares der fx: Nej, Tao ville ikke ind, men Manne har løbet uden snor i haven til morgen og han lagde også en pølle! Ps vi mangler hundelegetøj!

Nu har vi bestilt en tråddør som kan dele huset ca på midten. Det skulle, iflg flere eksperter, være en god måde for dyrene at mødes, så kan de snuse til hinanden uden at være i fare.
Der er desværre megalang ventetid på døren.

Vi har også installeret "Feliways" i stikkontakterne - nogle dimser der udsender beroligende dufte for katte. De skulle blive milde som lam. Vi afventer stadig effekten.

Tao er igen skredet til morgen - ikke set siden kl 06. Feliways skulle udvirke at katte elsker at opholde sig i deres beroligende dufte, hvorfor fatter han ikke det?

Men nu er kattelemmen indkøbt, nu er det nok med alt det lukken ind og lukken ud og "gem lige Manne", for hvis de ser ham, kommer de ikke ind.
Den bliver installeret i det skærmede område, så må de bestemme sig om de vil gå derind og hvornår, og de må erfare sig frem, at det ikke altid er et skærmet område, men at alle døre ind imellem er åbne! 
Det er slut med at løbe gennem hele huset til forskellige døre for at lokke dem ind, mens man lader som om at Manne ikke er her.
Det er jo det totale skråplan!

Kæft, jeg er træt...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar