onsdag den 9. oktober 2013

Kalimæra Europa og hold så op med at skælde ud på Grækenland!

Grækenland er ved at falde fra hinanden\". \"Grækenland kan blive årsag til en ny krise i Europa\"
Dommedagsprofetierne ruller over tv-skærmen, idag hvor grækerne går til valg.
Og som altid, når ukvemsordene hagler ned over de plagede grækere, føler jeg trang til at forsvare det smukke,glade, turkisblå ø-rige, der ligger der og smiler i solen, og som ikke altid lige fatter alt det der med nationaløkonomi, fiskekvoter, told og skat og andre af de mange herligheder, som vi forstår os på, her i  Danmark.
Og så har vi slet ikke nævnt NemID, - åh lykke!! Hvor var vi henne uden det?
Det kan godt være at grækerne går på pension når de er 50, er 10 mand om at grave et hul og en stor del af tiden hænger ud på caféerne og tøffer rundt på deres skønne øer i solskinnet, men jeg synes lidt taknemmelighed er på sin plads nu, hvor fallitten truer og hele Europa er på nakken af dem, - pga af ussel mammon!
Mens vi her i Norden sad med vores stenøkser og gryntede, opfandt de demokratiet i Grækenland!
Platon, den hyggelige fætter, gik rundt og snakkede og filosoferede og kom op med hele idé-riget, andre udviklede matematikken, astronomien, lægekunsten og den græske filosofi blev grundlaget for hele den vestlige kultur og senere fremgang og velstand.
Odysseus sejlede rundt og sloges med kykloper, - det kan godt være det er løgn, men det er da en god historie, - ligesom Iliaden og de festlige græske guder på Olympen.
Var det ikke på sin plads at vi huskede det nu, hvor grækerne er et presset folk, med skældsord, valgkaos og rudekuverter fygende om ørerne? Fordi der er nogle få, klamme milliardær-skibsredere og deres forgyldte efterkommere, der unddrager sig deres ansvar overfor resten af befolkningen, skal vi vel ikke skælde ud på hele landet.
Måske er grækerne bare et meget viist, men også naivt, folk, der går op i de store idéer, lykke og at nyde livet, - glem ikke at fest-guden Dionysos var græsk, - lidt ligesom vores egen Niels Bohr, der troede at når han spaltede atomet og opfandt atombomben, så ville der aldrig mere blive krig, for ingen ville jo være så dumme at bruge en bombe, der kunne udslette det meste af jorden. Hamrende naivt! Ja, men hvis alle var lige så flinke og kloge som Niels Bohr, så ville det være sandt.
Og hvis alle var lige så viise og livsnydende som grækerne, så ville verden være skøn!
Så kunne vi ikke vise storsind og eftergive grækerne deres gæld til os, vi skylder jo dem hele vores kultur og så kan det vel gå lige o-p op.
Subsidiært kan de give os Rhodos og så snakker vi ikke mere om det!

1 kommentar:

  1. Endnu et gammelt indlæg, bare lad være med at læse det..

    SvarSlet